Otomotiv Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 62
Ek Kontenjanı 44
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı OTOMOTİV MÜHENDİSİ
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Otomotiv Mühendisliği I. Öğretim Lisans Programı; Makine Mühendisliği Bölüm Kurulunun önerisi, Mühendislik Fakültesi Kurulunun kararı, Süleyman Demirel Üniversitesi Senotusu’nun uygun görüşü ile Yükseköğretim Genel Kurulunda görüşülerek Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde 30 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 



Süleyman Demirel Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümünün amacı; mühendislik alanında gerekli bilgi ve beceriye sahip, diğer mühendislik dalları ile disiplinler arası çalışabilen, toplumun ahlaki ve etik değerlerinin bilincinde olan, bilgi kaynaklarına ulaşabilen ve uluslararası yetkinliği sahip otomotiv mühendisleri yetiştirmektir. Bu kapsamda yetiştirilen otomotiv mühendislerinin, otomotiv teknolojileri, üretim süreçleri, malzemeleri, mevcut ve alternatif yakıtlar, güvenlik sistemleri, otomotiv ve çevre etkileşimi gibi konularda bilgi sahibi olması beklenmektedir. Otomotiv endüstrisine ait teknolojileri anlamak, kullanmak, geliştirmek ve uygulamaya aktarmak Otomotiv Mühendislerinin sorumluluğundadır.


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. İsmail Hakkı AKÇAY
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. Habib GÜRBÜZ
Sekreter
Şef Murat ÇULCU
Tarihçe
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Kurulunun kararı, Süleyman Demirel Üniversitesi Senotusu’nun uygun görüşü ile Yükseköğretim Genel Kurulunda görüşülerek Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde 30 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
Kazanılan Derece
Otomotiv Mühendisi
Kabul Koşulları
Lise mezunu olmak ve üniversite sınavına girerek MF-4 puan türüne sahip olmak.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar yüksek lisans ve doktora programlarına devam ederek istedikleri bir alanda akademik kariyer yapmayı da seçebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Yasal süre içinde mezuniyet için gerekli (240 AKTS) bölümün eğitim öğretim planında bulunan tüm dersleri tamamlamak, -30 iş günü Atölye, 15 iş günü İşletme ve Organizasyon stajı yapmış olmak, -Mezuniyet aşamasında, en az 2.00 Genel Not Ortalamasına (GNO) sahip olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Otomotiv mühendisleri ürün tasarımı, otomasyon ve kontrol, üretim lojistiği, araştırma ve geliştirme, sistem entegrasyonu ve satış ve pazarlama alanlarında çalışırlar. Programdan mezun olan mühendisler, ülkemizde var olan ve sayıları gün geçtikçe artan otomotiv fabrikalarında, otomobil firmalarının araştırma/geliştirme, tasarım ve satış-pazarlama bölümlerinde iş bulabileceklerdir. Otomotiv mühendisleri binek ve ticari araç, çekici, otobüs, motosiklet üreten firmalarda çalışabileceği gibi, yan sanayi ürünleri üreten yerlerde de çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Arasınav(%40), Yarıyıl sonu sınavı(%60)



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1017&lang=tr