PEYZAJ MİMARLIĞI TEZLİ YÜKSEK LİSANS - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı 111
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Bu bölümden mezun olan lisansüstü öğrenciler, mesleki alanda bilinen veya yeni bilimsel yöntemler çerçevesinde peyzaj projeleri ve çözümler üretebilen ve uygulayabilen, mesleki alanda her türlü teknolojik gelişmeleri takip eden, bilgiye çok yönlü ulaşabilen, değerlendirebilen, yorumlayabilen, uygulayabilen yeteneklere sahip; değişik disiplinlere ait bilgileri bütünleştirebilen ve takım çalışmasına yatkın ve liderlik yapabilme özelliğindeolabilen, mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetebilen; mesleki alandaki bütün yasal ve yönetsel gelişmeleri takip edebilen, yenilikci ve girişimci olabilen, edindiği bilgi ve sonuçları yazılı ve sözlü olarak sunabilen ve yabancı dilde kendini ifade edebilen yeteneklere sahiptir.


Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. ŞİRİN DÖNMEZ
Anabilim Dalı Başkanı
Dr.Öğretim Üyesi Mert ÇAKIR
Tarihçe
Süleyman Demirel Üniversitesi’nin 21281 sayılı resmi gazetede yayımlanan 3738 sayılı yasa ile 11 Temmuz 1992 de kurulması ile Akdeniz Üniversitesinden ayrılan Enstitümüz Yükseköğretim Kurulu’nun 25.02.1993 tarihinde açılış izni ile faaliyete geçmiştir. 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılı başında Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün öğrencileri devir alınarak; Makine, Su Ürünleri, Jeoloji, Maden, Jeofizik ve İnşaat Mühendisliği ana bilim dallarında yüksek lisans; Jeoloji ve Su Ürünleri Mühendisliği Anabilim Dallarında doktora olmak üzere altı (6) anabilim dalında eğitim öğretim faaliyetlerine başlanmıştır.



Fen Bilimleri Enstitüsü bugün, 28 Anabilim Dalında Lisansüstü programla öğretime devam etmektedir. Bununla birlikte, daha önceden Enstitümüzde yer alan Fen Bilgisi Eğitimi (Tezli YL) ve Matematik Alanlar Eğitimi (Tezsiz YL) programları Yüksek Öğretim Kurulu kararı gereğince 28.12.2006 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine aktarılmıştır. Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Su Ürünleri Temel Bilimleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi, Tarla Bitkileri, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni, Biyomedikal Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği anabilim dalları ise 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi gazetede yayımlanan 7141 sayılı ‘Yükseköğretim Kanunu ile Bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 7 nci maddesi ile kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne aktarılmıştır.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Peyzaj Mimarlığı Bilim dalında Yüksek Lisans derecesine sahip Bilim Uzmanı olunur
Kabul Koşulları
Yüksek Lisans programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ve YÖK tarafından belirlenen süreçleri / sınavları başarmış olmak zorundadır. Programa öğrenci kabulü ve başvuru koşulları ve ayrıca yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış öğrenciler için yatay geçiş kontenjanları, her akademik döneme başlamadan önce Süleyman Demirel Üniversitesi Internet sitesinden yayınlanmaktadır (http://w3.sdu.edu.tr). Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları (örneğin Erasmus) kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler Enstitü anabilim Dalı?nda İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planında belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir. Bu kapsamda üniversitemize gelmek isteyen öğrenciler programa başvuru ve kayıt işlemlerini Dış İlişkiler Koordinatörlük Ofisine yapmaktadırlar. Başvuru süreci ve işlemler ile ilgili detaylı bilgiler Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Internet adresinde mevcuttur (http://disiliskiler.sdu.edu.tr).
Üst Kademeye Geçiş
YÜKSEK LİSANS DÜZEYİNİN BAŞARILMASI İLE BİR ÜST KADEMEYE GEÇİLEBİLİR.
Mezuniyet Koşulları
Dereceyi alabilmek için/programı tamamlamak için 60 AKTS kredisi karşılığı ilan edilen lisansüstü ders programından ders alınması ve başarılı bir şekilde bu derslerin tamamlanması gerekmektedir. Ders aşamasının tamamlanmasına müteakip danışma öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin çalışmasını sözlü olarak atanacak jüri önünde başarılı bir şekilde sunması istenmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Özel Şirketler, Resmi Kurum ve Kuruluşlar, Kendi Bürosu
Ölçme ve Değerlendirme
Bu bölüm, ilgili dersin ders tanıtım ve uygulama formunda açıklanmıştır. Lütfen geniş bilgi için ders planı bölümündeki ilgili derse bakınız.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=103&lang=tr