Felsefe - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 41
Ek Kontenjanı 1
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Bölümümüz 2005 yılında kurulmuş olup, 2005-2006 Eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak lisans öğretimine başlamıştır. Erasmus, Farabi ve Mevlana Programlarının bir üyesidir. Bu anlamda güncel felsefe tartışmalarını da kapsayacak şekilde öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Bölümümüzün amacı, felsefi bilginin ve düşünüşün toplumsal sorunlar karşısında en önemli çözüm araçlarından biri olduğu bilincini hem öğrencilerimize hem de felsefeyle ilgilenen diğer kişilere kazandırmak; toplumsal sorunlara hem çözüm önerileri getirmek hem de bu önerileri getirebilecek kişiler yetiştirmektir. Felsefenin Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji, Tarih, Sanat, Matematik, Fizik, Biyoloji gibi bir çok alanla olan yakın ilişkisi düşünüldüğünde, bölümümüzde disiplinlerarası ortak uygulama alanlarına yönelik bir öğretim programı hedeflenmektedir. Felsefe bölümünden mezun olan öğrenciler; lisansüstü eğitimiyle uzman ve akademisyen, pedagojik eğitim sertifikalarını aldıkları takdirde  ise felsefe grubu öğretmeni olma şansına sahiptirler. Öğrencilerimiz aldıkları eğitim ve öğretim sayesinde çok farklı kültürel donanım ve bilgi birikimine sahip olmaktadırlar. Dolayısıyla gelişen teknolojiler ve yeni düşünceler karşısında insanın var olduğu her alanda kendilerine iş imkanı yaratabilmektedirler. 


Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. Suat Soner Erenözlü
Tarihçe
Bölümümüz 2005 yılında kurulmuş olup, 2005-2006 Eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak lisans öğretimine başlamıştır.
Kazanılan Derece
Birinci Derece (Lisans Derecesi)
Kabul Koşulları
Lisans programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, YÖK tarafından belirlenen sınavı başarmış olmak zorundadır.
Bölümün belirlediği kontenjanlar dahilinde eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay/dikey geçiş için başvurabilir. Bu durumdaki öğrencilerin kabulü bu amaçla bölüm öğretim elemanlarından kurulan komisyonun incelemesi ile belirlenir.
Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları (örneğin Erasmus) kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler Felsefe alanında İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planı?nda belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir. Bu kapsamda Üniversitemize gelmek isteyen öğrenciler programa başvuru ve kayıt işlemlerini Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Ofisine yapmaktadırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Felsefe alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans derecelerine başvurabilirler
Mezuniyet Koşulları
Programı tamamlamak için derslerden en az 240 AKTS kredisinin alınmış olması (Lisans Ders Programından) ve bu derslerin başarıyla tamamlanmış olması gereklidir. Bunun yanında öğrenci danışman öğretim üyesi danışmanlığında bir bitirme ödevi hazırlamak zorundadır. Ödevin bölüm tarafından onaylanmasının ardından başarılı kabul edilen öğrenciler mezun olurlar.
Mezun İstihdam Olanakları
1) MEB de öğretmenlik
2) Dershanelerde öğretmenlik
3) Üniversitelerde akademisyenlik
4) Dergilerde, yayınevlerinde yazarlık, editörlük
Ölçme ve Değerlendirme
Vize ve final sınav sınavları uygulamaktadır. Geçe notu vize sınavlarının %40'ı, final sınavlarının %60'ı alınarak hesaplanır.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1309&lang=tr