Bankacılık ve Finans - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 0
Ek Kontenjanı 0
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Bankacılık ve Finans  Bölümü, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında öğretime başlamıştır. Bölümün genç ve dinamik kadrosu, yenilikleri yakından takip eden ve bu değişimlere kolaylıkla adapte olan bir bölüm imajı oluşturmuştur.  Bankacılık ve Finans,  başta ulusal ve uluslararası finans kurumları olmak üzere birçok sektörde ihtiyaç duyulan kalifiye bireyleri iş hayatına kazandıran bir bölüm olma amacıyla yola çıkmıştır. 



Bölümümüz öğrencilerimize temel bankacılık ve finans kavramları ve teorilerini içeren derslerin yanı sıra ilgi alanlarına göre seçmeli dersler de sunarak kişisel gelişimlerini de göz önünde bulundurmaktadır. Özellikle 2019 yılında İş Yatırım A.Ş. ile protokol yapılarak hazırlanan TradeMaster Finans laboratuvarı, öğrencilerin teorik kazanımlarını, detaylı ve anlık borsa verileri ile uygulamaya koyabilecek bir ortam sağlamaktadır. Aynı zamanda öğretim yılı içinde Merkez Bankası, Borsa İstanbul, Koç Finans gibi önde gelen finans kurumlarına da teknik geziler düzenlenerek, öğrencinin öğretileri yerinde gözlemleme ve hatta ileriye dönük kariyer planlarına destek verilmektedir.


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Serpil SENAL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. Serpil SENAL
Tarihçe
Bankacılık ve Finans Bölümümüz, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında öğretime başlamıştır. Bölümümüzün genç ve dinamik kadrosu, yenilikleri yakından takip eden ve bu değişimlere kolaylıkla adapte olan bir bölüm imajı oluşturmuştur. Bankacılık ve Finans, başta ulusal ve uluslararası finans kurumları olmak üzere birçok sektörde ihtiyaç duyulan kalifiye bireyleri iş hayatına kazandıran bir bölüm olma amacıyla yola çıkmıştır. 2020 itibariyle yaklaşık 650 lisans ve 55 lisansüstü olmak üzere toplamda 700 civarında öğrencisi bulunan bölümümüz ayrıca, Türkiye'deki, lisans, yüksek lisans ve doktora gibi tüm seviyelerde eğitim veren devlet Üniversitelerindeki 2 Finans ve Bankacılık Bölümünden biridir. Bölümümüz öğrencilerimize temel bankacılık ve finans kavramları ve teorilerini içeren derslerin yanı sıra ilgi alanlarına göre seçmeli dersler de sunarak kişisel gelişimlerini de göz önünde bulundurmaktadır. Özellikle 2019 yılında İş Yatırım A.Ş. ile protokol yapılarak hazırlanan TradeMaster Finans laboratuvarı, öğrencilerin teorik kazanımlarını, detaylı ve anlık borsa verileri ile uygulamaya koyabilecek bir ortam sağlamaktadır. Aynı zamanda öğretim yılı içinde Merkez Bankası, Borsa İstanbul, Koç Finans gibi önde gelen finans kurumlarına da teknik geziler düzenlenerek, öğrencinin öğretileri yerinde gözlemleme ve hatta ileriye dönük kariyer planlarına destek verilmektedir.
Kazanılan Derece
BANKACILIK VE FİNANS Lisans programından mezun olarak bu alanda yeterlilik kazanabilmek için,

ders planındaki 240 AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarmak
4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmak gerekir
Kabul Koşulları
Türk öğrenciler, BANKACILIK VE FİNANS bölümüne Öğrenci Seçme & Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yüksek Öğretime Giriş (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucuna göre kabul edilirler. ÖSYM tarafından düzenlenen LYS (Lisansüstü Yerleştirme Sınavı) sınavında başarılı olanların TM-1 puan türündeki tercih sıralamasına göre yerleştirmesi yapılır.

Yabancı uyruklu öğrenciler, programa üniversiteye yaptıkları direkt başvuruların değerlendirilmesi sonucunda kabul edilir.
Üst Kademeye Geçiş
Bölümümüz öğrencileri mezuniyet sonrasında tezsiz yüksek lisans, tezli yüksek lisans ve doktora programları ile eğitimlerini sürdürebilirler.

Mezuniyet Koşulları
Programı tamamlamak ve Dereceyi alabilmek için akademik yılsonlarında veya programın tamamlanmasının ardından özel bir dönem sonu / yılsonu / bitirme sınavı veya projesi yoktur. Bununla birlikte öğrencinin ilgili dönemde aldığı derslerden, her yarıyıl ortasında düzenlenen ara sınavlara (vize) ve yarıyıl sonlarında düzenlenen dönem sonu sınavlarına (final) girmesi gerekmektedir. Öğrenci başarısız olduğu derslerden belirli bir kısmını Yaz Okulu kapsamında da alabilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bankacılık ve Finans Bölümü mezunları Sermaye Piyasası Kurulu ve Maliye Bakanlığı gibi devlet kurumlarının yanı sıra, kamu ve özel bankalar, yatırım kuruluşları, derecelendirme şirketleri, gayrimenkul değerleme şirketleri gibi finans kurumlarında genel müdür, birim yöneticisi, risk yönetim elemanı gibi pozisyonlar başta olmak üzere bir çok departmanda çalışabilmektedirler. Ayrıca, yüksek lisans ve doktora programına katılan öğrenciler için akademik iş olanakları bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, öğretim üyeleri tarafından Üniversitemiz yönetmelikleri dikkate alınarak belirlenen esaslara göre değerlendirilir. Sınav değerlendirme; arasınav, final, kısa sınav,ödev, proje, uygulama,laboratuvar ve seminer şeklinde ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılarak yapılır.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1409&lang=tr