İşletme (İngilizce) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 31
Ek Kontenjanı 1
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

İşletme lisans programının temel amacı öğrencilerin işletme yönetimine ilişkin kuramsal bilgilerini derinleştirmek ve örgütlerdeki sorunların belirlenmesine ve çözümüne katkıda bulunacak akademik araştırmalar yürütmelerini sağlamaktır. Aynı zamanda, yürütülen araştırmaların sonuçlarını ulusal ve uluslararası ortamlarda paylaşarak alanında söz sahibi olan, iş dünyasında ve akademik kurumlarda görev üstlenecek nitelikte kişiler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.











































































































Bilgi->Bilgi 1 Alanında ileri düzeyde bilgilere sahiptir  
Beceriler->Beceriler 1 Alana ilişkin bilgileri çalışanlar ve ekip arkadaşlarına aktarabilme becerisine sahiptir.  
Beceriler->Beceriler 2 Karar, uygulama ve davranışlarında alana ilişkin edindiği bilgileri kullanmak suretiyle verileri yorumlayabilme, analiz edebilme, sorunları tanımlayabilme ve çözüm önerileri getirebilme becerisine sahiptir.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme) 1 Alana ilişkin konularda araştırma ve çalışma yapar  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme) 2 Proje yürütücüsü ya da katılımcısı olarak proje hedeflerine uygun sorumluluk alır.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme) 3 Örgüt/Kurum için amaç ve hedef belirler.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (Öğrenme) 1 Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirir.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (Öğrenme) 2 Öğrenme gereksiniminin sürekliliğini kavradığını gösterir.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (İletişim ve Sosyal) 1 Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarır.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (İletişim ve Sosyal) 2 Mesleki alanda paydaşlarla etkili iletişim kurar.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (İletişim ve Sosyal) 3 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (İletişim ve Sosyal) 4 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (Alana Özgü) 1 Örgüt/Kurum, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (Alana Özgü) 2 Örgütün/Kurumun paydaşlarıyla ilişkilerini analiz eder ve etkin biçimde yürütür.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (Alana Özgü) 3 Yenilikleri teşvik edebilme becerisine sahiptir.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (Alana Özgü) 4 Örgüte/kuruma ilişkin eleştirel düşünür.  
Yetkinlikler->Yetkinlikler (Alana Özgü) 5 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.

Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Mustafa Zihni TUNCA
Sekreter
Personel Osman KILAVUZ
Tarihçe
Ulusal kalkınma yolunda genç ve dinamik bir yüksek eğitim ve öğretim kurumu olarak Süleyman Demirel Üniversitesinin bünyesinde yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1992’de kurulmuş ve 25 Şubat 1993 tarihinde faaliyete geçmiştir. 1993-1994 eğitim ve öğretim yılında İşletme bölümü öğretime başlamıştır. 1997 yılında bölüm ilk mezunlarını vermiştir.
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, ülkemizde aynı türdeki Fakültelerde olduğu gibi, öğrencilerini; topluma faydalı kişiler olarak yetiştirmeyi ve onların bilgi ve beceri düzeyinin yükseltilmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla, öğrencilerinin oldukça geniş kapsamlı bir sosyal bilim alanında, çeşitli konularda kendilerini geliştirebileceği ve uzmanlaşabileceği bilgi ve beceriyi kazanması dikkate alınmış ve öğretim ve eğitim programları bu ilkelere göre düzenlenmiştir. Bilim ve teknolojinin hızla değiştiği çağımızda giderek hızlanan ekonomik ve sosyal değişim süreci, kamu ve özel kesim kurumlarında yeni ve değişik iş alanları ortaya çıkarmakta ve bu alanlarda iyi yetişmiş, nitelikli ve kendisini sürekli yenileyen insan kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır. Fakültemiz bunun bilincinde olarak programlarını günün değişen ihtiyaçlarına göre sürekli geliştirmekte ve güncellemektedir.
Kazanılan Derece
Bu bölüm, yüksek öğretimde İşletme alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir.
Kabul Koşulları
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.

Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planında belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci İşletme bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Programı tamamlamak ve Dereceyi alabilmek için akademik yılsonlarında veya programın tamamlanmasının ardından özel bir dönem sonu / yılsonu / bitirme sınavı veya projesi yoktur. Bununla birlikte öğrencinin ilgili dönemde aldığı derslerden, her yarıyıl ortasında düzenlenen ara sınavlara (vize) ve yarıyıl sonlarında düzenlenen dönem sonu sınavlarına (final) girmesi gerekmektedir. Öğrenci başarısız olduğu derslerden belirli bir kısmını Yaz Okulu kapsamında da alabilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler özel sektörde ve kamuda uzman, danışman, stratejist şeklinde uzmanlık gerektiren işlerde istihdam edilebilirler. Ayrıca, üniversitelerde akademik ve idari personel olarak çalışabilme durumları da mevcuttur
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve başarısız öğrenciler bütünleme sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir.Bir dersten (AA), (BA), (BB) ve (CB) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1416&lang=tr