İlahiyat (Arapça Hazırlık) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 205
Ek Kontenjanı 2
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği

Süleyman Demirel üniversitesi İlahiyat Fakültesi Lisans Programı, örgün öğretim olarak yürütülmekte olup süresi 4 yıldır. Arapça dil yeterliliğine sahip olmayan öğrenciler için 1 yıl Arapça hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Programda ilahiyat alanına ilişkin temel bilgileri sağlayacak “zorunlu derslerin" yanı sıra öğrencilerin ilgi ve istekleri doğrultusunda tercih edebilecekleri “seçmeli dersler” bulunmaktadır. Programda isteğe bağlı olarak pedagojik formasyon imkânı mevcut olup, formasyon almak isteyen öğrenciler için Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında staj zorunluluğu bulunmaktadır. 77 öğretim elemanının katkılarıyla gerçekleştirilen öğretim, Hadis, Fıkıh, Tefsir gibi Temel İslam Bilimleri ile Felsefe Tarihi, Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi gibi din bilimleri ve İslam Tarihi ve Sanatlarına ilişkin farklı türden dersleri içermektedir. Programda verilen derslerle genel olarak öğrencilerin ilahiyat alanına ait temel bilgileri edinmeleri ve bu alanda kendilerini nasıl geliştirebileceklerine dair fikir sahibi olmaları amaçlanmaktadır.


Tarihçe
İlahiyat Fakültesi Lisans Programı 1993-1994 eğitim ve öğretim yılında başlamış ve 1995-1996 eğitim-öğretim yılında programa ikinci öğretim dahil edilmiştir.
Kazanılan Derece
Lisans Mezuniyeti Derecesi
Kabul Koşulları
YKS Sınavının Sözel Puan Türünden Yeterli Puanı almak
Üst Kademeye Geçiş
Mezun öğrencilerimiz gerekli koşulları sağlamaları halinde lisansüstü eğitimlerine devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
AKTS yapılandırması çerçevesinde bir dönemde 30 AKTS kredisi ve 8 yarıyılda toplam 240 AKTS kredisini tamamlayan öğrenciler mezun olabilmektedir. Programdan mezun olabilmek için gereken genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2’dir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezun olan öğrencilerimiz kamu ve özel sektörde iş imkânı bulabilmektedirler. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar ile özel okullarda öğretmenlik yapabilir, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki çeşitli pozisyonlarda görev alabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme

SDÜ Eğitim Öğretim Yönetmeliğine göre sınavlar yapılmaktadır. Sene sonu başarı puanı, vize sınavının %40’ı final sınavının %60’ı esas alınarak hesaplanır.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1503&lang=tr