Yapı Öğretmenliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 0
Ek Kontenjanı 0
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

İnşaat sektörü, yapı ve yapı tasarımı alanında Teknik öğretmen yetiştirmek amacıyla Yapım Eğitimi bölümü 1994 yılında kurulmuştur. Bölümümüz mezunları “Yapı Teknik Öğretmeni” olarak mezun olmaktadırlar. Bölümümüz mezunları mesleki ve teknik liselerde teknik öğretmen, meslek yüksekokulları ve fakültelerde öğretim elemanı olarak çalışmakta veya hazır beton, yapı denetimi, karayolu ve demiryolu inşaatlarında, yapı laboratuarlarında ve şantiye yönetici yardımcılığı gibi sahalarda ilgili endüstriyel kuruluşlarda (GÖLTAŞ, KALEKİM, YAPKİM, THBB, Köster, SİKA, ve Eğitim Kurumları vb.) çeşitli görevler üstlenmektedirler.

Mezunlarımızın bir kısmı kamu ve özel sektöre ait eğitim kurumlarında veya işletmelerde çalışmaktadırlar. Bir kısım girişimci mezunumuz kendi işlerinde, bir kısmı şantiyelerde, bir kısmı özel laboratuarlarda, bir kısmı yapı denetim firmalarında hizmet etmektedirler. Akademik şartları uygun olan mezunlarımızın bir kısmı Yüksek Lisans ve Doktora yaparak lisansüstü eğitimlerine devam etmektedir. Yapı Tasarımı Öğretmenliği programı mezunlarının, yapı öğretmenliği mezunları ile birlikte faaliyet gösterdikleri bir diğer iş sahası da yapı projelerinin iki ve üç boyutlu çizim programları yardımı ile çizimi, maketlendirilmesi ve uygulanmasıdır.

Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Mumin FİLİZ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. Özlem TERZİ
Tarihçe
Bunların yanında, Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümünde, 2004–2005 Eğitim Öğretim yılında Yapı Tasarımı Öğretmenliği programına da öğrenci alınmaya başlanmış ve ilk mezunlar 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında verilmiştir. Yapı Tasarımı Öğretmenliği programında ise 36 kredisi eğitim, 33,5 kredisi YÖK zorunlu ve 111 kredisi alan dersleri olmak üzere toplam 180,5 kredilik eğitim verilmektedir.
Kazanılan Derece
Bu program, yüksek öğretimde Yapı Öğretmenliği alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Yapı Öğretmenliği programından Lisans derecesine sahip olarak mezun olunur. Teknik Öğretmen ünvanı alınır.
Kabul Koşulları
Lise Diploması, ÖSYM belgesi
Üst Kademeye Geçiş
İnşaat sektörü ile ilgili özel firmalar ve resmi kurumlar
Mezuniyet Koşulları
Yasal süre içinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak ve bu derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 Genel Not Ortalaması (GNO) ile tamamlamak
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümümüz mezunları mesleki ve teknik liselerde teknik öğretmen, meslek yüksekokulları ve fakültelerde öğretim elemanı olarak çalışmakta veya hazır beton, yapı denetimi, karayolu ve demiryolu inşaatlarında, yapı laboratuarlarında ve şantiye yönetici yardımcılığı gibi sahalarda ilgili endüstriyel kuruluşlarda (GÖLTAŞ, KALEKİM, YAPKİM, THBB, Köster, SİKA, ve Eğitim Kurumları vb.) çeşitli görevler üstlenmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
DERSLİKLER VE SINIFLAR
CLASSROOMS AND CLASSROOMS



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1702&lang=tr