Dili
|
Türkçe
|
Süresi (Yıl)
|
2
|
Azami Süresi (Yıl)
|
3
|
Kontenjanı
|
111
|
Staj Durumu
|
Yok
|
Program İçeriği
Misyon:
Evrensel değerlere bağlı, ulusal ve uluslararası düzeyde, nitelikli eğitim-öğretim ve araştırma yapan öncü bir Jeofizik Mühendisliği bölümü olmanın eşliğinde donanımlı, katılımcı, özgür bir bilimsel ortamda, araştıran, sorgulayan, toplumsal sorunlara duyarlı, mesleki etiğe saygılı, çağdaş, yetkin mühendisler ve bilim insanları yetiştirmek.
Vizyon:
Problem çözme yeteneği ile donanmış, akılcı düşünen bireyler ve geliştirdiği projelerle sürekli gelişen saygın bir bölüm olmaktır.
Değerler:
Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Programı şeffaf ve hesap verebilirlik ilkesiyle hareket eden, çalışanlarına karşı adil ve paydaşlarına eşit mesafede duran; çeşitliliğe saygı duyan, hakkaniyete ve liyakata önem veren; sürdürülebilir güçlü mali yapısıyla, yenilik ve değişimlere açıklığıyla katma değer üreten bir bölüm olarak temel ilkelere uygun hareket etmeyi benimsemektedir.
|
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Tarihçe
Jeofizik Mühendisliği Bölümü, ilk olarak Isparta Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi olarak kurulmuş ve 1982 tarihinden itibaren Akdeniz Üniversitesine bağlanmıştır. 1988-1989 döneminde Isparta Mühendislik Fakültesi bünyesinde Eğitim-Öğretime başlanmıştır. 1992 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nin kurulması ile Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’ne bağlanmıştır. 2012 yılında, Mühendislik Mimarlık Fakültesi kapatılarak Mühendislik Fakültesi kurulmuş olup bölüm, Mühendislik Fakültesi bünyesinde lisans eğitim ve öğretimine devam etmektedir. 1993-1994 döneminden itibaren Yüksek Lisans, 2007-2008 döneminden itibaren Doktora programı devam etmektedir.
|
Kazanılan Derece
Bu bölüm, yüksek öğretimde jeofizik mühendisliği alanında 120 AKTS kredilik ikinci aşama derece sistemine tabidir.
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Jeofizik Mühendisliği alanında Yüksek Lisans derecesine sahip olunur.
|
Kabul Koşulları
Yüksek lisans programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ve YÖK tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Programa öğrenci kabulü ve başvuru koşulları akademik dönem başlamadan önce Fen Bilimler Enstitüsü Internet adresinde yayınlanmaktadır (http://fenbilimleri.sdu.edu.tr/). Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.
Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları (örneğin Erasmus) kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler Enstitü Anabilim Dalı`nda İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planı`nda belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir. Bu kapsamda Üniversitemize gelmek isteyen öğrenciler programa başvuru ve kayıt işlemlerini Dış İlişkiler ve Erasmus Kordünatörlüğüne yapmaktadırlar. Başvuru süreci ve işlemler ile ilgili detaylı bilgiler Dış İlişkiler ve Erasmus Kordünatörlüğüne`nün internet adresinde mevcuttur (http://disiliskiler.sdu.edu.tr/).
|
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Jeofizik Mühendisliği alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora derecesine başvuruda bulunabilir.
|
Mezuniyet Koşulları
Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için 60 AKTS kredisi karşılığı ilan edilen lisansüstü ders programından ders alınması ve başarılı bir şekilde bu derslerin tamamlanması gerekmektedir. Ders aşamasının tamamlanmasına müteakip danışman öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin, çalışmasını atanacak jüri önünde sözlü olarak başarılı bir şekilde sunması istenmektedir.
|
Mezun İstihdam Olanakları
Jeofizik Yüksek mühendisleri kamu sektöründe Maden Tetkik Ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü (TCK), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Etimaden, İller Bankası, Valilikler Belediyeler ve Üniversitelerde görev almaktadırlar
|
Ölçme ve Değerlendirme
Süleyman Demirel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönergesi'nin 11. maddesi uygulanır.
Öğrencinin yarı yıl sonu başarı notu, aldığı her ders için, öğretim elemanı tarafından aşağıdaki harf notlarından biri ile değerlendirilir: Puan Harf Not u Başarı Not u 90-100 AA 4,0 85-89 BA 3,5 80-84 BB 3,0 75-79 CB 2,5 70-74 CC 2,0 60-69 DC 1,5 50-59 DD 1,0 40-49 FD 0,5 0-39 FF 0,0 Diğer harf notları; NA (Devamsız ), G (Başarılı), K (Başarısız ), M (Muaf) ve I (Girmedi) olarak tanımlanır. (2) Lisansüstü programlarla ilgili derse devam ve kredi değeri, sınavdan başarılı sayılma koşulları, ders tekrarı, sınav notuna itiraz ve notlarda maddi hata ile ilgili hususlarda Senato tarafından belirlenen esaslar uygulanır.
|
https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=19&lang=tr
|