Müzik Bilimleri - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 0
Ek Kontenjanı 0
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Müzik Bölümü; Müzik Bilimi alanında ülkemizin gereksinim duyduğu müzik bilimciler yetiştirmeyi hedefler. Müziğin sanatsal ve kültürel olgu olarak incelenmesinde gerekli olan yöntem ve tekniklerin öğretilmesini ve konuyla ilgili kültürel birikimi sağlar. Özel Yetenek Sınavları sonrası 4 yıllık Türkçe eğitim-öğretim veren bölümümüz, Bologna Öğretim Programı çerçevesinde 4 yıllık süreye yayılmış çeşitli zorunlu ve seçmeli derslere sahiptir. Mezuniyet için 180 zorunlu 60 seçmeli olmak üzere tüm derslerin AKTS toplamının 4 yılın sonunda en az 240 olması gerekir. Aynı zamanda ilk 2 yılın sonunda ayrılmak isteyen öğrencilere ön lisans diploması verilebilir. 


Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. A.Levent YÜKSEL
Tarihçe
Fakültemiz 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı Kanun gereği ve Y.Ö.K. Yürütme Kurulu’nun 14.02.1994 ve 25.02.1994 tarihli kararları gereğince açılmıştır.
Kazanılan Derece
Müzik Bölümü, yüksek öğretimde Müzik / Müzik Bilimleri alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Müzik / Müzik Bilimleri Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde bulunan Müzik Bölümü?nde öğrenci olmak isteyen bir kişi sınavlara ön kayıt yaptırabilmek için ÖSYM tarafından düzenlenen ilgili sınavdan en az baraj puanı geçecek bir puan almalıdır. Güzel Sanatlar Fakültesi, müzik bölümü dahilinde yapılan yetenek sınavlarından başarılı olan öğrenciler Müzik bölümüne kayıt yaptırabilmektedirler.
Müzik bölümü, aynı zamanda Türkiye ve yurtdışındaki denk programlarda eğitim veren üniversitelerden de değişim programları ve öğrenci transfer mekanizmalarıyla, öğrenciler kabul etmektedir. Detaylı bilgiler üniversitemizin ilgili birimlerinden alınabilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Müzik bölümü mezunlarının , müzik sanatı, müzikoloji ve sosyal bilimler alanları ile ilgili programlarda yüksek lisans ( ve ardından doktora) eğitimi alabilmeleri amacıyla ilgili enstitülere başvurmaları mümkündür.
Mezuniyet Koşulları
Müzik bölümü öğrencileri mezun olabilmek için gerekli krediyi toplamak amacıyla seçmeli/zorunlu derslerin sınavlarından geçmesi ve bir mezuniyet projesi hazırlayarak jüri önünde başarılı bir sunum yapması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezuniyet sonrası iş olanakları arasında Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlükleri ve Kültür Bakanlığı’nın ilgili birimlerinde tanıtım ve halkla ilişkilere yönelik uzmanlıklar ön plana çıkmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için kullanılacak geleneksel ve tamamlayıcı ölçme değerlendirme araçları ilgili öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve bilgi paketinde yer alan "Ders Öğretim Planında" tanımlanmıştır.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1908&lang=tr