Hukuk - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 205
Ek Kontenjanı 1
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Hukuk eğitiminin genel içeriği, programımızda yer alan zorunlu ve seçmeli toplam doksan dokuz ders ile hukukun temel prensiplerini ve hukuksal kaynakları kavramak, hukuksal kurumları ve terimleri bilmek, hukuksal sorunları zamanında tespit etmek, doğru ve adil çözme yeteneğini kazandırmak ve geliştirmektir. Aynı zamanda Türk hukuk sisteminin genel yapısı hakkındaki bilgilere sahip, mevzuata hâkim, yönetsel, siyasal, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, analitik düşünme ve sorun çözme yeteneğine sahip, mezuniyet sonrası sınavlar için gerekli temel bilgilerle donanmış bireyler yetiştirmektir.


Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. Süleyman DOST
Tarihçe
Süleyman Demirel University Faculty of Law was established with the decision of the Council of Ministers dated 12/8/2008 and numbered 2008/14045 (RG.04.09.2008-26987). Hukuk Fakültesi, genç ve dinamik eğitim kadrosuyla, Türk yükseköğretim sisteminin ve Üniversitemizin vizyonuna bağlı, evrensel hukuk değerlerinin savunucusu hukukçular yetiştirmek amacıyla, 2009-2010 akademik yılında eğitim-öğretime başlamış ve 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda ilk mezunlarını vermiştir. Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun hukuk fakülteleri ile ilgili almış olduğu 24.11.2010 tarihli kararı ile fakültede Kamu Hukuku ve Özel Hukuk Bölümleri kurulmuştur. Öğrenciler açısından Fakültede bölüm ayrımı bulunmamakta olup, bölümler akademik yapılanma amacıyla, Kamu Hukuku ve Özel Hukuk olarak kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Lisans.Hukuk eğitimi, yüksek öğretimde Hukuk alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir.
Kabul Koşulları
Hukuk Fakültesine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak/sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu’nda mevcuttur.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Hukuk alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Fakülteden mezun olabilmek için mevzuatta öngörülen süre içinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak ve bu derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 Genel Not Ortalaması ile tamamlamak zorunludur. Genel Not Ortalaması, aynı zamanda mezuniyet not ortalamasıdır. Dereceyi alabilmek/programı tamamlamak için akademik yılsonunda yapılması gereken veya programın tamamlanmasını müteakip özel bir dönem sonu sınavı veya final sınav dönemi yoktur. Bununla birlikte, her yarıyıl sonunda genellikle dönemin hemen bitişini müteakip iki hafta süreli dönem sonu sınavları vardır.
Mezun İstihdam Olanakları
Genel olarak yargı mensubu özel olarak hakim savcı avukat vs.
Ölçme ve Değerlendirme
Klasik usulde muhakemeye dayalı bilgi ve yorum gücü ölçen objektif yazılı sınav.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=2501&lang=tr