Fen Bilgisi Öğretmenliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 41
Ek Kontenjanı 0
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Hakkımızda



 Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı, Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında kurulmuş ve aynı yıl öğrenci kabulüne başlamıştır. Programın temel amacı, feni anlayan, bilimsel okuryazarlık kazanmış, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, çevre ve toplum sorunlarına duyarlı öğretmenler yetiştirmektir. Programda, alan dersleri, alan eğitimi ve meslek bilgisi derslerinin yanında genel kültür ve seçmeli dersler bulunmaktadır. Öğretmen adaylarına yenilikçi yöntem ve tekniklerle ders sunma becerileri kazandırılmakta ve "yaparak öğrenme" anlayışıyla uygulamalara özel önem verilmektedir.



Vizyonumuz



Evrensel değerler ışığında, bilim, teknoloji ve sanat birikiminden yararlanarak ülkenin geleceği için üstün nitelikli bireyler yetiştirmek, üretimini toplum yararına sunmak, ulusal ve uluslararası ortamlarda vereceği eğitim-öğretim, üreteceği bilgi ve teknoloji ile ulusal ve evrensel kalkınmaya katkıda bulunmaktır. Fen Bilimleri Eğitimi alanında yapılan kuramsal ve uygulamalı araştırmalar yoluyla bilgi üretimine katkıda bulunarak bireylerin eğitim, eşitlik ve insan haklarına saygı temelinde toplumun eğitim sorunlarını irdelemek, çözümler üretmek, bilgi birikimini toplumun yararına sunmaktır. Uzman ve yetkin akademik kadrosu, yetiştireceği nitelikli eğitimciler, yapacağı bilimsel araştırmalar ve projeler ile ulusal ve uluslararası düzeyde saygın bir eğitim kurumu olmak temel hedefimizdir.



Misyonumuz



Fen Bilgisi Öğretmenliği lisans programından mezun olan bireylerin: araştırma yapma, araştırma sonuçlarını yorumlama, problem çözme, öğretim teknolojilerini etkili kullanma, genel kültürü zengin, pedagojik formasyon bakımından yetkin, alan bilgisi bakımından dolgun, nitelikli, yapıcı, yaratıcı, bilimsel ve eleştirel düşünmesine katkı sağlamaktır. Bu misyonla ana bilim dalımızda, öğrencilerin eğitimle ilgili sorunları tartışabilecekleri, bu sorunlara çözümler üretebilecekleri ve özgürce kendilerini ifade edebilecekleri öğrenme ortamları sağlanmaktadır. Ana bilim dalımız bu sayede sorumluluklarının farkında, çalışmalarında titiz, disiplinler-arası alanlara açık, çalışmalarını paylaşabilen, değerlendirmelerinde akademik kriterleri referans alan, yaratıcı düşünceyi destekleyen ve eleştirilere açık bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktadır. Ayrıca ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum, panel, konferans, çalıştay vb. toplantılar düzenlemek, araştırma projeleri gerçekleştirmek ve yayın yapmak; öğrencilerin bilgiye erişimini, iletişim ve etkileşimini kolaylaştıran ortamlar oluşturmak; öğrencilerin akademik çalışmalarını dürüst, açık, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yerine getirmelerini sağlamak misyonlarımız arasında yer almaktadır.



Kadromuz



Prof. Dr. Halil TURGUT



Doç. Dr. Süleyman AKÇAY



Doç. Dr. Seraceddin Levent ZORLUOĞLU



Dr. Öğretim Üyesi Merve Lütfiye ŞENTÜRK



Dr. Öğretim Üyesi Merve ÇAKINBERK



Arş. Gör. Pelin KÖSEOĞLU



Arş. Gör. Hacı Mehmet YEŞİLTAŞ (35. Madde ile Grv.)



İletişim



Fen Bilgisi Eğitimi ABD Başkanı Prof. Dr. Halil TURGUT - Dahili Tel: 3886


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Halil TURGUT
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğretim Üyesi Merve TAŞCAN
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Halil TURGUT
Tarihçe
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı 2013-2014 eğitim öğretim yılında kurulmuş ve aynı yıl öğrenci almaya başlamıştır. İyi yetişmiş, gelişime ve değişime açık akademik personeli ile lisans ve lisansüstü (yüksek lisans) programlarında eğitim-öğretim sürecini devam ettirmektedir.
Kazanılan Derece
Programı başarı ile tamamlayan öğrencilere Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Diploması verilmektedir ve bu öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapabilir.
Kabul Koşulları
Programa kabul için adayların:
• Lise diplomasına sahip olması,
• Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen ilgili puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı’ndan mezun olan öğrenciler, kendi alanlarında veya şartlarını sağladıkları farklı alanlardaki tezli veya tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruda bulunabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı’ndan mezun olabilmek için:
• 240 AKTS kredisi tamamlanmalıdır.
• Tüm derslerden ve uygulamalardan başarılı olunması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Program mezunları:
• Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokullarda Fen Bilgisi Öğretmeni olarak çalışır.
• Eğitimle ilgili özel kurumlarda danışmanlık yapar.
• Akademik kariyer yaparak üniversitelerde öğretim elemanı olarak görev alır.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim elemanları tarafından belirlenir. Değerlendirmeler, Süleyman Demirel Üniversitesi yönetmeliklerine uygun olarak yapılır.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=2801&lang=tr