Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 0
Ek Kontenjanı 0
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü 2010 yılında kurulmuş ve lisans programında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Ancak BÖTE Bölümü YÖK’ün talebi ile 2019 yılı itibari ile kapanmıştır. Lisans programı yeni öğrenci kabul etmemekte olup kayıtlı öğrencilerin mezuniyetine kadar devam edecektir.



Misyon



Öğrenme ve öğretme süreçlerini güçlendirmek amacıyla güncel bilgi ve iletişim teknolojilerini okullara entegre edebilen, teknolojiyi kullanarak diğer kişilerle iletişim kurabilen, multimedya ve web-tabanlı öğretim ürünleri geliştirebilen, teknolojiyi kullanarak farklı öğrenci ilgi ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, okullarda teknoloji liderliği yapabilen ve üretim-odaklı teknoloji kullanmayı benimseyip öğretebilen öğretmenler yetiştirmeyi hedeflemektedir.



Vizyon



Bilgi ve iletişim teknolojileri ve pedagoji alanındaki gelişmeleri takip ederek eğitim-öğretim süreçlerindeki ve güncel yaşamdaki potansiyellerini bilimsel yollarla kanıta dayalı olarak araştırmak ve uygulamaktır. 



 



 



 



 



 


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Mustafa KOÇ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. Mustafa KOÇ
Tarihçe
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü 2010 yılında kurulmuş ve lisans programında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Ancak BÖTE Bölümü YÖK’ün talebi ile 2019 yılı itibari ile kapanmıştır. Lisans programı yeni öğrenci kabul etmemekte olup kayıtlı öğrencilerin mezuniyetine kadar devam edecektir.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Öğrenciler Yükseköğretime YGS ye (Yükseköğretim Giriş Sınavı) dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenmektedir. Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, YGS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan puan türü ile girebilmektedirler.
Üst Kademeye Geçiş
Başarıyla mezun olan öğrencilerimiz, alanlarında veya yakın alanlarda master ve doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden lisans dereceleri alabilmeleri için 240 akts yi başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız ağırlıklı ilköğretim okullarında olmak üzere bilgisayar öğretmeni olarak görev yapabilir. Yine eğitim kurumlarında veya şirketlerde eğitim uzmanı, öğretim tasarımcısı veya öğretim teknoloğu olarak çalışabilirler. Ayrıca çeşitli yazılım firmalarında, yazılım geliştirme uzmanı olarak da görev yapabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Bir dersin başarı notu Senatoca belirlenen bağıl değerlendirme yöntemine göre belirlenir. Bağıl değerlendirme yöntemine göre bir öğrencinin bir dersteki başarı notunun belirlenmesi için, öncelikle mutlak değerlendirme yönteminde olduğu gibi ara sınav ve varsa diğer eğitim-öğretim etkinlikleri ile yarıyıl/yılsonu sınavlarının katkıları dikkate alınarak ham notu hesaplanır. Bu not değerlendirme yönteminde 100 üzerinden ham not olarak kabul edilir. Tüm öğrenciler için 100 üzerinden ham notlar, sınıfın genel başarı düzeyi, notların dağılışı, sınıf ortalaması ve/veya standart sapması dikkate alınarak Senato tarafından kabul edilen harfli sistem veya 4’lük sisteme uyarlanır.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=2804&lang=tr