ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı 111
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Endüstri Mühendisliği Doktora Programı; SDÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan ve yürütülen bir programdır. İlk doktora öğrencilerini 2015-20016 akademik yılında kabul etmiştir. Eğitim dili Türkçe olan programa kabul edilebilmek için adayın SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsünün belirlediği başvuru kriterlerini sağlaması ve ilgili sınavlarda başarılı olması gerekmektedir. Programlarda güncel ve araştırma odaklı mühendislik eğitimi verilmesi temel ilke olarak benimsenmiştir. Programa ilişkin en güncel bilgiler, http://muhendislik.sdu.edu.tr/endustri internet alanından ve/veya SDÜ Ders Bilgi Paketi Sistemi'nden alınabilir.


Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Gültekin ÖZDEMİR
Tarihçe
Bölümümüz 2006-2007 Eğitim ve Öğretim yılında lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Endüstri Mühendisliği ve Yöneylem Araştırması Anabilim Dalı olarak iki anabilim dalı’nda akademik faaliyetler gerçekleştirilen bölümümüzdet oplam 12 akademik personel ve 2 idari personel görev yapmaktadır. Bölümümüz lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde sahip olduğu programlara öğrenci kabul etmektedir.
Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Endüstri Mühendisliği alaninda Doktora Diplomasi" derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
Doktora programına, giriş sınavı tarihinden önce ilan edilen alanlarda yüksek lisans diplomasını veya mezuniyete hak kazandığını belgeleyebilecek öğrenciler başvurabilir. Adaylarda aranacak ek koşullar, ilgili yönetmelik ve mevzuat çerçevesinde Enstitü Kurulu tarafından belirlenerek ilan edilir.
Üst Kademeye Geçiş
Eğitim programımızda bir üst kademe bulunmamaktadır.
Mezuniyet Koşulları
1.Doktora programı, 240 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla, EABD/EASD başkanlığının öngördüğü zorunlu ve/veya seçmeli en az yedi ders, biri ders döneminde olmak üzere iki seminer dersi, tez çalışması, yeterlilik sınavı ve uzmanlık alan dersinden oluşur.
2.Doktora programı öğrencisinin yeterlik sınavına girebilmesi için aldığı bütün derslerden başarılı olmak koşuluyla ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2,50 olması ve yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrencinin bir seminer dersi dâhil en az 60 AKTS kredilik dersi başarması, lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrencinin ise bir seminer dersi dâhil en az 120 AKTS kredilik dersi başarması gerekir.
3.Doktora programı, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, her yarıyıl için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki; lisans derecesi ile kabul edilenler için on yarıyıl olup azami tamamlama süresi on dört yarıyıldır.
4.Tezi kabul edilen öğrenci; tez savunma sınav tarihini takip eden ilk bir ay içerisinde tezinin yedi adet ciltlenmiş ve elektronik ortamda kaydedilmiş üç kopyasını (taşınabilir bellek) ve YÖK tarafından istenen belge ve dokümanları tamamlayarak enstitüye teslim eder. EYK kararı ile öğrenci doktora derecesi almaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Endüstri mühendisliği doktora derecesini alan mezunlar, gerek üretim gerek hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren pek çok firmada uzman olarak ve üniversitelerde dr.öğretim üyesi olarak istihdam edilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
1.Sınavlar; ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavından ibarettir.
2.Sınavlarda tam not 100 puandır. Sınavlar ödev, proje, yazılı not, sözlü sunum, yazılı-uygulamalı veya sözlü-uygulamalı yapılabilir.
3.Bir ders için başarı notu, ara sınav notunun % 50’si ile yarıyıl sonu sınav notunun % 50’sinin toplanması ile hesaplanarak dersi veren öğretim üyesi tarafından Enstitüler Öğrenci Bilgi Sistemine işlenir. Bir dersten başarılı olabilmek için; ders notunun doktora için en az 2.5 olması gerekir.
4.Devam şartını yerine getirmeyen öğrenci ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavına giremez.
5.Diğer yükseköğretim kurumlarından EYK kararı ile alınan derslere ait başarı durumu ilgili enstitünün EYK kararı ile kesinleşir.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=379&lang=tr