BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı 111
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (SDÜ MF) Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı Örgün Öğretim olarak yürütülen Lisans Programı; toplam olarak 4 yıllık süreden oluşmaktadır. 4 yıl (8 yarıyıl) ders geçme sistemi, ayrıca genel not ortalaması (GNO) 1.80’in altında olması durumunda koşullu derslerin tekrarı şeklinde uygulanmaktadır. Örgün öğretimde İngilizce hazırlık sınıfı isteğe bağlıdır. Ayrıca, Stajlar yaz ayları içerisinde yapılmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği programında gerekli çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, Bilgisayar Mühendisliği’nin tüm yetkileriyle birlikte “lisans” derecesini almaya hak kazanmaktadırlar.



Bilgisayar Mühendisliği Örgün Öğretim Programı ile Endüstri Mühendisliği, arasında Çift Anadal yapılmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik-Haberleşme Mühendisliği bölümleri ile Çift Anadal programı uygulaması ile ilgili ön görüşmeler yapılmış olup ilgili komisyonlar çalışmayı sürdürmektedir. Ayrıca, Mühendislik Fakültesinin tüm bölümleri, Teknoloji Fakültesi Fakültesindeki ilgili bölümler arasında Yandal Programı uygulaması yapılmaktadır.



Program, Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarını yürütmektedir. Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, “Yüksek Lisans” ve “Doktora” derecesi almaya hak kazanmaktadırlar. Programda bu alt Bilim Dallarında lisansüstü eğitim-öğretim yapılmaktadır. Bölümümüzde 3 Profesör, 3 Doçent, 7 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Bölümde toplam akademik olarak 16 öğretim elemanı tam zamanlı olarak görev yapmaktadır.



Ayrıca, Temel Bilimler dersleri olarak (Fizik, Matematik, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce, vb.) derslerini çoğu öğretim üyesi olmak üzere 17 civarı kısmi zamanlı olarak değerlendirilebilecek öğretim elemanı da eğitime destek vermektedir.


Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğretim Üyesi Ferdi SARAÇ
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Tuncay YİĞİT
Tarihçe
2006 yılında eğitim-öğretime başlayan bölümümüz lisans, yüksek lisans ve doktora programların içermektedir. Türkiye’de ve dünyanın herhangi ülkesinde başarıyla görev yapabilecek Bilgisayar Mühendisi yetiştirmek bölümümüzün hedefleri arasındadır. Bölümümüz mesleki faaliyetlerin sıkça düzenlendiği bir mühendislik bölümüdür.

2. öğretim eğitimi 2008/2009 güz döneminde açılmış olup, uzaktan eğitim 2011/2012 güz, yüksek lisans 2008/2009 güz, doktora eğitimi ise 2015/2016 güz döneminde açılmıştır. An itibariyle bölüm kadrosunda 3 Profesör, 3 Doçent, 7 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Doktora
Kabul Koşulları
ALES; ÜDS/KPDS/YÖKDİL; Mezuniyet notu
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından yeterli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin programa kayıt olabilmeleri için bir bilgisayar mühendisliği veya ilgili bir alanda alanında bir lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, ALES sınavında, bir yabancı dil sınavında ve bir mülakat sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. Programımızdan müfredatta yer alan dersleri başarıyla tamamlayan, bir yüksek lisans tezini başarıyla tamamlayan ve Süleyman Demirel Üniversitesi lisans üstü yönetmeliğine göre minimum ortalamaya sahip olan öğrenciler Yüksek Lisans diploması almaya hak kazanırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Bir bilgisayar mühendisi sistem ve ağ yöneticisi, ağ güvenliği uzmanı, sistem analisti, web yöneticisi veya tasarımcısı, yazılım geliştirme yöneticisi, veri tabanı uzmanı olarak çalışabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi genellikle ders ödevleri ve final çalışmasını kapsamaktadır. Ders özelinde farklıklar her dersin içeriğinde belirtilmiştir.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=381&lang=tr