Tıbbi Görüntüleme Teknikleri - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 77
Ek Kontenjanı 2
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Tıbbi Görüntüleme Önlisans Programı 120 AKTS'den oluşan 2 yıllık bir programdır.  Programı başarı ile tamamlayan öğrencilere Tıbbi Görüntüleme Önlisans Derecesi (Diploması) verilmektedir. Tıbbi Görüntüleme Programı Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 2010-2011 eğitim öğretim yılında eğitime başlamış olup, iki yıl süren eğitim sonunda mezun olan öğrenciler sağlık kuruluşlarında Tıbbi Görüntüleme Teknikeri olarak çalışmaktadırlar. Tıbbi Görüntüleme Programında eğitim gören öğrenciler, hekimin istediği radyolojik tetkikleri en uygun çekim protokolleri ile gerçekleştirmektedir. Öncelik sırasına göre hastaları kabul ederek, tetkiklerin ilgili bölümlere sevk edilmesini sağlamaktadır. Erken Tanı ve Tedavide Kilit Role Sahip Örgün olarak eğitim vermekte olan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı, hastalıkların doğru tanı ve tedavisinin yapılmasını hedeflemektedir. Mesleki bilimsel gelişmeleri ve güncellemeleri takip edebilen Tıbbi Görüntüleme Teknikeri olarak mezun olmaktadırlar. Tıbbi görüntüleme programları, öğrencilerine hem teorik hem de pratik eğitim vererek onları tıbbi görüntüleme alanında uzmanlaştırlar.Hem tıbbi bilgi hem de teknik beceriler kazandırmaya yönelik olarak tasarlanır ve öğrencilerin klinik ortamlarda deneyim kazanmalarına olanak tanır.Öğrenim dili Türkçedir.

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ

VİZYON:
Tıbbi görüntüleme teknikleri programı olarak vizyonumuz, sağlık sektöründe ileri teknoloji ve yenilikçi yaklaşımlarla donatılmış, yetkin ve nitelikli tıbbi görüntüleme teknikerleri yetiştirmektir. Amacımız, öğrencilerimize en güncel bilgileri ve en yüksek standartlardaki eğitimi sunarak, sağlık hizmetlerinde mükemmeliyet ve güvenliği sağlamaya katkıda bulunmaktır. Bu doğrultuda, araştırma ve uygulama alanlarında sürekli gelişimi destekleyerek, topluma sağladığımız değeri her geçen gün artırmayı hedefliyoruz.
MİSYON:
"Misyonumuz, sağlık sektöründe mükemmeliyeti hedefleyen, güvenilir ve yenilikçi tıbbi görüntüleme teknikerleri yetiştirmektir. Öğrencilerimize ileri teknolojiye dayalı eğitimler sunarak, hasta bakımında kaliteli ve etkili hizmet sunmalarını sağlamak için bilgi, beceri ve değerlerle donatmayı amaçlıyoruz. Sürekli gelişen sağlık teknolojileriyle uyumlu olarak, toplumun sağlık ihtiyaçlarına duyarlı, etik değerlere bağlı ve mesleki sorumluluklarının farkında olan tıbbi görüntüleme teknikerleri yetiştirmek için çalışıyoruz."
 

Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Ümit KARA
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Gamze TOPRAK YÜCE
Program Başkanı
Öğr.Gör. Gamze TOPRAK YÜCE
Tarihçe
2010 yılında aktif olarak eğitim öğretim hayatına başlanmıştır.
Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere 'Tıbbi Görüntüleme Teknikeri' unvanı ile Ön Lisans Diploması verilir.
Kabul Koşulları
Bu programa kabul edilebilmek için lise eğitimini tamamlayarak diploma almış olmak ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) yeterli puan almış olmak gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans programlarından mezuniyetin ardından dikey geçiş sınavı (DGS) sonucun da yeterli puan almasıyla ilgili lisans programlarında eğitim görme imkânı bulunmaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin izlemekte olduğu programdan mezun olabilmesi için;, kanuni süre içinde, en az 120 AKTS eşdeğerinde eğitim-öğretim ders planında yer alan sayıda zorunlu/seçmeli ders almak, kurum stajı ve bu derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 GNO ile tamamlaması zorunludur.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar, radyoloji teknisyeni, manyetik rezonans görüntüleme (MR) teknisyeni, bilgisayarlı tomografi (BT) teknisyeni, nükleer tıp teknisyeni gibi çeşitli pozisyonlarda görev alırlar. Ayrıca, ileri eğitim alarak uzmanlaşabilirler ve daha spesifik alanlarda çalışırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
-Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim elemanları tarafından hazırlanan AKTS ders bilgi paketinde tanımlanmıştır. Ölçme ve değerlendirme, Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre yapılmaktadır.
Yönetmeliğe göre her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %50 yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %50 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten AA, BA,BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genelağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=4804&lang=tr