MÜZİK TEZLİ YÜKSEK LİSANS - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Müzik ASD yüksek lisans programı 25/12/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı dikkate alınarak, Lisansüstü
Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği'nin 4. ve 7.maddeleri ile 3843 sayılı
Kanun'un 14. maddesi uyarınca, 23.03.2020 tarihinde açılmış olup 2021 yılının Bahar döneminde öğrenci almaya başlamıştır. Dört öğretim üyesi ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.  

Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Yaşar Özelma
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Adil Levent Yüksel
Sekreter
Personel Meryem Türkan
Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr. Yaşar ÖZELMA
Tarihçe
Müzik ASD yüksek lisans programı 25/12/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı dikkate alınarak, Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği'nin 4. ve 7.maddeleri ile 3843 sayılı Kanun'un 14. maddesi uyarınca, 23.03.2020 tarihinde açılmış olup 2021 yılının Bahar döneminde öğrenci almaya başlamıştır. Dört öğretim üyesi ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans derecesi.
Kabul Koşulları
Adayın yüksek lisans programına başvurabilmesi için ilgili EABD/EASD tarafından önerilen ve EK tarafından kabul edilen lisans program/programlarından mezun veya başvuru tarihlerinin bulunduğu dönem sonunda lisans mezunu olabilecek durumda olması gerekir. Ancak güzel sanatlar fakültelerinin ve konservatuvarın enstitülerdeki anabilim ve anasanat dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz. Tezli yüksek lisans programlarına başvuran adayın, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından birine girmesi ve varsa ilgili EABD/EASD başkanlıklarının belirlediği dil şartını sağlaması gerekir
Üst Kademeye Geçiş
Müzik Yüksek Lisans Programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, Müzik Anasanat dalında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer anasanat/anabilim dallarında sanatta yeterlilik/doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
120 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla, EABD/EASD başkanlığının öngördüğü zorunlu ve/veya seçmeli en az yedi ders, seminer dersi, tez çalışması ve seçilmesi halinde uzmanlık alan dersinden oluşur. Mezuniyetinin gerçekleşmesi için öğrencinin tez danışmanı ile birlikte tezden veya ilgili bilim alanından üretilmiş bilimsel çalışmasının aşağıdaki şartlardan en az birini sağlaması gereklidir.
a) Ulusal/uluslararası hakemli etkinliklerde sözlü/poster olarak sunulmuş ve bildiri kitapçığında basılmış olması,
b) Ulusal/uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış veya yayına kabul edilmiş en az bir makalesinin olması,
c) Ulusal/uluslararası başarı ile bitirilmiş hakemli bir projede yer alması ya da projeyi finanse eden kurum tarafından başarılı olarak kabul edilmiş ara rapor olması,
ç) Kabul edilmiş patent/faydalı model/endüstriyel tasarımı belgelemiş olması,
d) Güzel Sanatlar Enstitüsü öğrencisinin özgün sanat eserleri, tasarımlar ya da yorum çalışmaları ile ulusal veya uluslararası jürili karma sanat/tasarım etkinliklerine katılmış olması ve katılım belgesinin olması.
e) Ulusal (En az dört yıl ulusal düzeyde düzenli faaliyet yürüten, yayınları Türkiye’deki üniversite kütüphanelerinde kataloglanan ve daha önce aynı alanda farklı yazarlara ait en az 20 kitap yayımlamış yayınevi) ve Uluslararası (En az dört yıl uluslararası düzeyde düzenli faaliyet yürüten, yayımladığı kitaplar Yükseköğretim Kurulunca tanınan sıralama kuruluşlarınca belirlenen dünyada ilk 500’e giren üniversite kütüphanelerinde kataloglanan ve aynı alanda farklı yazarlara ait en az 20 kitap yayımlamış olan yayınevi) yayınevleri tarafından yayımlanmış kitap ve/veya kitap bölümünün olması.
f) Bu maddenin birinci fıkrasında sayılan bilimsel çalışmaların yayımlanmış olması veya DOI numarasına sahip olması gerekir. Bu şartı sağlamayan eserler (kabul alması, vb. diğer durumlar) dikkate alınmaz.
Öğrencinin bu şartlardan en az birini sağladığını gösterir belge/belgeleri Tez Savunma Jürisi Teklif Formu ile birlikte ilgili enstitüye teslim etmesi gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olanlar, alanları ile ilgili akademisyen olma, formasyonlarını tamamlayıp öğretmen olma, müzelerde, radyolarda, televizyon kanallarında, müzik kütüphanelerinde ve müzik prodüksiyon şirketlerinde müzikolog olarak görev yapma şanslarına sahiptirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için kullanılacak geleneksel ve tamamlayıcı ölçme değerlendirme araçları ilgili öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve bilgi paketinde yer alan "Ders Öğretim Planında" tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları Süleyman Demirel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde tanımlanmıştır.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=34228&MevzuatTur=8&MevzuatTertip=5



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=53&lang=tr