ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı 111
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

PROGRAM BİLGİ PAKETİ İÇERİK



 



Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı



 



Süleyman Demirel Üniversitesi’nin 21281 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 3738 sayılı yasa ile 11 Temmuz 1992 de kurulması ile Akdeniz Üniversitesinden ayrılan Fen Bilimleri Enstitüsü Yükseköğretim Kurulu’nun 25.02.1993 tarihinde açılış izni ile faaliyete geçmiştir. 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılı başında Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün öğrencileri devir alınarak; altı (6) anabilim dalında eğitim öğretim faaliyetlerine başlanmıştır.



 



Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı ise Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 1998-1999 Güz yarıyılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Yüksek lisans programımız 1998-1999 Eğitim Öğretim yılı Güz döneminde eğitim öğretime başlamıştır. 20 senelik eğitim öğretim süresinde 118 öğrenci mezun edilmiştir. Mezun öğrencilerimizin 2 tanesi yabancı uyrukludur.



 



Misyon



Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı öğrencilerine; bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, değerlendirme, derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşma yeteneği kazandırmak. Lisansüstü eğitim yapan öğrencilerine kendi çalışma alanlarının yanı sıra alanla yakından ilgili bilim dallarında uyumlu takım çalışması yapabilme becerisi kazandırılmak. Yüksek lisans programı ile bölgemizde Çevre Mühendisliği alanında lisans eğitimi görmüş mezunların akademik çalışmalarını geliştirmeye imkân sağlayan bir ortam hazırlamak.



Vizyon



Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında yürütülen eğitim programı ile bağlı olduğu Enstitü ve üniversite vizyonu ile uyumlu olarak, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir, üstün nitelikli, araştırmacı olmayı hayat felsefesi olarak belirlemiş seçkin bilim insanları ve araştırmacılar yetiştiren bir kurum olmak. Bu bağlamda Anabilim Dalımız; üniversitemizin ve ulusal-uluslararası yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinin öğretim elemanı gereksinimini karşılamak, ülkemizin özel sektör ve çeşitli kamu kuruluşlarının yetişmiş insan gücüne duyduğu gereksinimi karşılamak, yabancı uyruklu öğrencilere lisansüstü eğitim vererek dünya çapında bilim insanlarına duyulan gereksinimi karşılamak ve küresel eğitime katkı sunarak üniversitemizin de vizyonuna uygun bir şekilde hareket etmektedir.


Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğretim Üyesi Necati Berk BITRAK
Sekreter
Personel Neşe KÜÇÜKAYAZ
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Hasan KÖSEOĞLU
Tarihçe
Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 1998-1999 Güz yarıyılında eğitim ve öğretime başlamıştır. 20 senelik eğitim öğretim süresinde 118 öğrenci mezun edilmiştir.
Kazanılan Derece
Çevre Yüksek Mühendisi
Kabul Koşulları
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına başvuracak olan adayların Üniversite senatosunca kabul edilmiş olan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönergesi ile belirlenen koşulları sağlaması gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans mezunu olan bir öğrenci Doktora eğitimine devam edebilir.
Mezuniyet Koşulları
Programın tamamlanması için 120 AKTS kredisinin alınmış ve başarıyla tamamlanmış olması ve başarılı bir tez çalışmasının yapılmış olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Yüksek lisans programı mezunları, bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarında, belediyelerde, sanayi kuruluşlarında ve özel sektörde istihdam edilebilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
1-Bir dersteki başarı durumu ders başarı notu ile belirlenir. Ders başarı notu, öğrencinin yarıyıl içinde ara sınavlar, uygulamalı çalışmalar, ödevler gibi çalışmalarda gösterdiği başarı ve genel sınavın birlikte değerlendirilmesi ile elde edilir. Yarıyıl içi değerlendirmelerin ders başarı notuna etkisi en çok % 50 olabilir.
2-Dönem sonu sınavında başarılı sayılmak için yüksek lisans öğrencisinin 100 üzerinden en az 70 puan alması gerekir.



https://sis.sdu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=66&lang=tr